Η Πιερία, με τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές , την ποικιλία των τοπίων, τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, τα γραφικά χωριά και τις κρυστάλλινες παραλίες αποτελεί ιδανικό τόπος για διακοπές. Οι ακτές της Πιερίας είναι μοναδικές, τόσο για την μεγάλη έκτασή τους, όσο και για την ποικιλομορφία των διακοπών που προσφέρουν. Πλατιές ακτές σπάνιας φυσικής ομορφιάς, με πλούσια και χρυσή άμμο που διακόπτεται ανά διαστήματα από βότσαλα, άλση και πευκώνες, καταλήγουν ομαλά σε γαλάζια και ζεστή θάλασσα.

Η πόλη της Κατερίνης και πρωτεύουσα του νομού αποτελεί το επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της Πιερίας με καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. Εδώ θα κάνετε τα ψώνια σας, θα απολαύσετε τον καφέ σας και θα ξεναγηθείτε στις γαστρονομικές απολαύσεις της περιοχής.

Σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την Κατερίνη, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου, της Ιερής πόλης των Μακεδόνων. Ανάμεσα στα ανασκαφικά ευρήματα είναι τα ιερά της Δήμητρας και της Αιγύπτιας θεάς Ίσιδας, ελληνικό και ρωμαϊκό θέατρο.

To παραθεριστικό κέντρο του Πλαταμώνα, με πυκνή βλάστηση που φτάνει ως τη θάλασσα και κρυστάλλινα νερά. Επισκεφθείτε επίσης τον γραφικό παραδοσιακό οικισμό του Παλιού Παντελεήμονα, πάνω στο βουνό, και απολαύστε τη μαγευτική θέα. Ανάμεσα στον Πλαταμώνα και την παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, βρίσκεται το άρτια διατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο του 11 ου αιώνα, όπου το καλοκαίρι πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Λιτόχωρο με τον παλιό οικισμό του, το έντονο παραδοσιακό χρώμα και τα αξιόλογα παραδοσιακά σπίτια Μακεδονικής αρχιτεκτονικής αποτελεί την βάση για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν ορειβασία αναρρίχηση στον μυθικό Όλυμπο, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, καθώς από εκεί ξεκινούν τα περισσότερα μονοπάτια για τις ψηλότερες κορυφές του βουνού.

View the embedded image gallery online at:
https://studioathina.gr/index.php/el/pieria#sigProId72d817cd53

 

.